Список форумів Галузевий облік Громадське харчування нова форма (після 21.01.11) Книги обліку доходів та витрат

нова форма (після 21.01.11) Книги обліку доходів та витрат


levshuk Користувач
Користувач

Повідомлення: 3
Скажіть будь-ласка, хтось вже розібрався як вести нову книгу обліку та витрат (діяльність барів). Тому що в інструкції по ній вказано, що необхідно все записувати загальними сумами, а як ж визначити витрати якщо великий асортимент ](*,)

Olenka M Аватар користувача
Теург
Теург

Повідомлення: 3558
ВОБУ № 6 19.01.2011 г. ст. 34
ВОБУ № 11 02.02.2011 г. ст. 10
Зображення

Prime_Maestro Користувач
Користувач

Повідомлення: 1
Olenka M написав:
ВОБУ № 6 19.01.2011 г. ст. 34
ВОБУ № 11 02.02.2011 г. ст. 10

Приєднуюся до попереднього дописувача. Передплачую Вашу газету з січня 2011р. У згаданих публікаціях я не знайшла відповіді на конкретні питання по веденню книги у сфері громадського харчування.
Як практично (не у загальних фразах) визначити собівартість реалізованого товару по новій книзі (графа 6), тобто проданий товар по закупівельних цінах. Якщо підприємець у кафе реалізовує товар через касовий апарат у продажних цінах. Залишок товару найманий працівник(бармен) відповідно веде у продажних цінах. Як підприємець в кінці місяця може зафіксувати залишок товару у закупочних цінах (графа 11), асортимент товару- більше 200 назв. Може потрібно в кінці місяця проводити інвентаризацію товару по закупочних цінах?
Тоді і графу 6 можна буде арифметично вирахувати.

Olenka M Аватар користувача
Теург
Теург

Повідомлення: 3558
Залишки потрібно виводити тільки на 1 січня (раз на рік).
На практиці, облік товару веду в 1С, можна в таблиці Exel, продаж для визначення витрат по проданому товару.
Зображення

tekton Користувач
Користувач

Повідомлення: 5
Приватний підприємець на загальній системі. Як вирахувати собівартість проданого товару по новій книзі доходів?
Може так як юридична особа-підприємство? По формулі вирахування реалізованої націнки за місяць.


Повернутись до Громадське харчування